SOUK: Twee dagen Arabische muziek en dans in het Concertgebouw

SOUK SOUK is een spectaculair tweejaarlijks concert en dansfeest, waarbij grote sterren uit de Arabische wereld het podium delen met symfonieorkest Holland Symfonia, solisten van Het Nationale Ballet en andere Nederlandse artiesten. Dit jaar treden onder andere de beroemde Libanese zangeres Carole Samaha en de Marokkaanse hiphopformatie Fnaïre op. Het programma is op beide avonden hetzelfde. Populaire Arab-pop, (klassieke) westerse muziek, traditionele Arabische muziek, poëzie en dans vormen een unieke formule voor een fantastische avond uit.

 

In Kunst en Cultuur op vrijdag vertelt oud-politica van GroenLinks Naima Azough aan presentatrice Amber Roner alles over de programmering, de organisatie en de verrassingen die het publiek dit jaar te wachten staat.

 

Naast de bijzondere avonden op 1 en 2 mei in Het Concertgebouw lanceert Stichting SOUK dit jaar een SOUK Medina. Medina, het Arabische woord voor stad, presenteert in de periode van 27 april tot 5 mei activiteiten en exposities in deze vooraanstaande Amsterdamse culturele instellingen zoals het Amsterdam Museum, Atria, EYE, FOAM, Galerie Wies Willemsen, Museum Van Loon, Rijksakademie van beeldende kunst, Stedelijk Museum en de Tolhuistuin.

 

Alle informatie vind je op de website van SOUK.

Comments are closed.