SP: stop samenwerking met immorele bedrijven

De SP vindt dat de gemeente Amsterdam moet stoppen met het subsidiëren van en samenwerken met  ‘oneerlijke’ bedrijven. De oppositiepartij stelt voor organisaties op een zwarte lijst te plaatsen als ze doelen nastreven die in strijd zijn met het internationale recht.

‘Alleen eerlijke handel en handel met democratische regimes moet in Amsterdam een kans krijgen,’ schrijft fractievoorzitter Laurens Ivens in een initiatiefvoorstel. Volgens de SP kan het de gemeente op het moment te weinig schelen met welke bedrijven er handel bedreven wordt.

Ivens noemt het besluit geen zaken te doen met Suriname zolang Desi Bouterse daar aan de macht is  ‘een goede beslissing,’ maar voegt daaraan toe:  ‘maar vervolgens werkt de stad wel samen met bouwbedrijf BAM, terwijl een dochteronderneming in Engeland personeelsleden ontslaat omdat ze lid zijn van de vakbond, en krijgt Better Place Amsterdam subsidie voor het opzetten van een accuwisselstation, terwijl moederbedrijf Better Place Israël, ook in de bezette gebieden, accuoplaadstations bouwt en exploiteert. Dat is in strijd met internationale gedragscodes.’

Bron: het Parool

Leave a Reply