SP wil samenwerking met Cordaan stoppen

Deze week werd bekend dat de vorig jaar vertrokken directeur Verweij van Cordaan een gouden handdruk van drie ton heeft meegekregen. De SP vindt dit onacceptabel. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: “Cordaan heeft begin dit jaar veel thuiszorgmedewerkers ontslagen omdat er geen geld meer is om ze in dienst te houden. Dan mag de gemeente niet toestaan dat een lid van de directie die vertrekt zoveel geld meekrijgt. Dat is onbehoorlijk omgaan met gemeenschapsgeld. Wij vinden dat het stadsbestuur geen zaken meer moet doen met zorgaanbieders die zo met zorggeld omgaan”

Honderden thuiszorgmedewerkers van Cordaan hebben onlangs te horen gekregen dat ze hun baan zijn kwijtgeraakt omdat de zorginstelling de bezuinigingen van het Rijk anders niet op kon vangen. De meeste van de ontslagen thuiszorgmedewerkers zouden dit jaar recht hebben gehad op een vast contract. Zij zijn destijds door Cordaan overgenomen van Amsterdam Thuiszorg dat failliet dreigde te gaan. Bij die overname heeft werd toegezegd dat de medewerkers met behoud van arbeidsvoorwaarden over zouden gaan.

Medewerkers van Cordaan legden de afgelopen maanden geregeld hun werk neer uit protest tegen de misstanden bij de zorginstelling.

Leave a Reply