Spinoza Lyceum wint Rozentuin Festival

Het Amsterdamse Spinoza Lyceum, in de verpersoonlijking van de zeventienjarige Zanna van Vorstenbosch, heeft dinsdagavond het jaarlijkse Rozentuin Festival gewonnen. Tijdens de finale in Koninklijk Theater Carré overdonderde de jonge zangeres de jury met een intieme ballad. Ze gaat er van door met een cheque ter waarde van duizend euro.

De jury, bestaande uit Jim de Groot, Marco Gerris, Nasrdin Dchar, Birgit Schuurman, Iris Kroes en oud-winnares Eline Henrotte, was overdonderd door haar diepe stem en verwonderlijk liedje, dat was opgedragen aan haar broertje.

Het Rozentuin Festival is een platform voor scholen om artistiek aangelegde jongeren de kans te geven hun talent te vergroten. Dit in de vorm van een wedstrijd. Elke school heeft zijn eigen voorronde, waarvan dan een of twee afgevaardigden naar de finale in Carre mogen. De deelnemende middelbare scholen zijn: het Fons Vitae, Montessori Lyceum Amsterdam, Spinoza Lyceum, Gerrit van der Veen, OSB, Berlage Lyceum, IVKO, Santa Maria (Haarlem) en het Gerrit Rietveld (Utrecht).

Leave a Reply