Springvossen 10 december Monoták, Unsounds + Willem Frederik Hermans

 

Springvossenlogo

Springvossen wordt iedere dinsdag live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA | Openbare Bibliotheek van Amsterdam. De uitzendingen zijn vrij toegankelijk voor publiek.

 

 

TurntableConcert_01

 

Het eerste uur kunt u hier terugluisteren

  • 15.00    Componisten  Erik de Clercq, Thomas Myrmel en Bart de Vrees van componistencollectief Monoták over het Vinyl-concert op vrijdag 13 december in OCCI. Composities voor (tien) draaitafels en een akoestisch ensemble.  Met werk van Ivo Bol, Dirk  Bruinsma, Glazier, Tom Myrmel, Anat Spiegel, Henry Vega, Bart de Vrees en Erik de Clercq i.s.m 7090

 


Cover mislukkingskunstenaar-biografie-wf-hermans

Het tweede uur kunt u hier terugluisteren

  • 16.00  Een gesprek met biograaf Willem Otterspeer over Willem Frederik Hermans (1921-1995) n.a.v het onlangs verschenen eerste deel van zijn biografie, De Mislukkingskunstenaarwaarin hij de periode 1921-1952 uit het leven van Hermans beschrijft.Willem Otterspeer is hoogleraar  Universiteitsgeschiedenis, Universiteit Leiden.

In een bespreking van Bordewijk’s Noorderlicht uit 1948 schrijft Hermans over het werk van een biograaf:

Niet alleen wordt beweerd: dit feit uit ’s schrijvers jeugd liet sporen na in dát gedicht, de hele mentaliteit van de schrijver wordt verklaard uit feiten die de biograaf (toevallig) weet. Zodra dan ook een tweede biograaf nieuwe feiten vindt, is het werk van de vorige op losse schroeven gesteld, waarbij men nog maar af moet zien van de interpretatiefouten die gemaakt kunnen zijn, die soms niet eens fouten zijn, doch verschillende opvattingen. Dit alles verhindert niet dat men behoefte heeft aan dergelijke beschouwingen.’

  • 15.45   Isabelle Vigier en Silvia Borzelli  over Things that a mutant needs to know. More short and amazing stories.   Achttien mutant cover 2componisten schreven vijfenvijftige nieuwe stukken in reactie op evenzoveel verhalen. Reinaldo Laddaga is de samensteller van deze bloemlezing van korte verhalen, een imaginair vervolg op Short and amazing stories / Cuentos breves y extraordinarios een soortgelijke bloemlezing uit 1956 van Jorge Luis Borges en Adolfo Bioy Casares. De bundel bevat teksten van o.a.  Cicero, Daniël Defoe, Sir Arthur Conan Doyle, Herman Melville. Sylvia Borzelli is een van de componisten waarvan werk te horen is op de bijgeleverde cd’s . Isabelle Figier een van de oprichters van het label Unsounds ontwierp het boek en de illustraties.

 

Redactie en presentatie Robert van Altena

Techniek Oscar van Oorschot

__________________________________

Contact en informatie:

 

S P R I N G V O S S E N wordt iedere dinsdag van 16.00-17.00u live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA | Openbare Bibliotheek van Amsterdam. De uitzendingen zijn vrij toegankelijk voor publiek.

 

Leave a Reply