Springvossen 11 november Gasten: Ernst Reijseger + Krijn de Koning

Deze uitzending is niet beschikbaar  

15.00 Gast: Ernst Reijseger, cellist, componist, improvisator.

Dit jaar presenteerde Ernst Reijseger twee nieuwe albums. Een met een royale bezetting: Feature. Muziek geviert als samenspel met collega's. Het andere Crystal Palace een soloproject; Reijseger in samenspel zou je kunnen zeggen met schilder Jerry Zeniuk. Reijseger reageert met zijn spel op omgeving. Voor de opname van Crystal Palace improviseert hij ten overstaan van de schilderijen van Zeniuk. Klank in reactie op kleur.

Reijseger album Chrystal Palace
   

16.00 Gast: Krijn de Koning, beeldend kunstenaar

De Koning maakt architectonische installaties. Soms in binnenruimtes, dan weer in buitenruimtes. De betekenis van  het concept binnen en buiten verschuift waar hij zijn installaties plaatst. Met zijn werk reageert hij veelal, op bestaande situaties of constructies, natuur, architectuur of de resten daarvan.  De Koning speelt met gereduceerde middelen—vlakken, ruimtelijlke rechthoeken, kleur—  een verrassend spel met schaal, standpunt (historisch-) perspectief.

Krijn de Koning 'Dwellings' Margate : Folkestone
   

S P R I N G V O S S E N wordt iedere dinsdag live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA | Openbare Bibliotheek van Amsterdam . De uitzendingen zijn vrij toegankelijk voor publiek.

 

Redactie en presentatie: Robert van Altena

Techniek: Rick van der Breggen

 

Contact en informatie: Facebook  |  springvossen@gmail.com

 

 

Comments are closed.