Springvossen 16 oktober gast: Steven Aalders, schilder

Robert van Altena in gesprek met kunstenaar Steven Aalders.
U kunt het gesprek hier terugluisteren

Steven Aalders schildert in de traditie van Mondriaan. De schilder houd zich bezig met kleur, vorm en ruimte. Op het eerste gezicht lijkt dit een heel eenvoudig traject. Sereen, bijna ‘sur place’, maar als je er als kijker werkelijk even bij stilstaat dan duizelt het je van de mogelijkheden. De kunstenaar kan het werk van Velazquez (1599-1660) en Saenredam (1597-1665) dezelfde vragen stellen als het werk van Seurat (1859-1891), Albers (188-1976) of Mondriaan (1872-1944). Dichter K.Michel schreef het al: ‘tijd verstrijkt maar bestaat niet’*.

Steven Aalders verbleef vorig jaar als ‘artist in residence’ in het Josef Albers instituut in Connecticut (VS). In deze uitzendig spreekt Aalders over zijn meest recente werk dat hij daar voorbereidde.
Steven Aalders is opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, Croydon College in Londen en de Ateliers in Haarlem. Hij exposeerde in o.a. Stedelijk Museum voor Aktuele Kunst (S.M.A.K.) in Gent (Vertical Thoughts, 2002) en in het Gemeentemuseum Den Haag (Cardinal Points, 2010).
Zijn werk is o.a. opgenomen in de collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam.

 

De foto’s van enkele van de werken die in deze uitzending worden besproken zijn in een hogere resolutie te bekijken op de Facebookpagina van Springvossen

* K.Michel, Bij eb is je eiland groter (uitgeverij Augustus, 2010)

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?