Springvossen 18 maart 16.00-17.00

 

Gasten: 

Paulien Oltheten, fotograaf

Marina Roosebeek, architect

 

UITZENDING GEMIST?

 

 

16.00   Een gesprek met fotografe Paulien Oltheten over haar presentatie in het Stedelijk Museum. Te zien zijn een nieuw werk dat zij maakte in New York en de installatie Drawing lines of thought (2010) en de video Man and Dog (2002) (beide in de collectie van het Stedelijk Museum). Paulien Oltheten werd opgleid aan de Sint Joost akademie in Den Bosch en de Rijksakademe in Amsterdam.

heads_Paulien Oltheten

 

16.30   Een gesprek met architecte Marina Roosebeek over de  Atlas AUP gebieden Amsterdam. Deze atlas is gewijd aan het Algemene Uitbreidings Plan voor Amsterdam.Vanaf de jaren '20 werd er gewerkt aan een visie op de toekomstige uitbreidingen van de stad.  Eind 1934 was dit plan klaar. De Bos en Lommer was de eerste wijk die volgens dit plan werd gebouwd. WOII hield de uitvoering op. Daarna werd het plan met aanpassingen aan de nieuw sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen uitgevoerd. De atlas omvat de periode 1935-1970. Atlas AUP gebieden Amsterdam is het derde deel in een serie.Eerder verschenen er atlasse gewijd aan de stedebouwkundige uitbreidingen van Amsterdam in de 19e eeuw, en de eerste decennia van de 20e eeuw. Marina Roosebeek is als projectleider betrokken bij de totstandkoming van de atlas.

Atals AUP

 

Springvossen wordt iedere dinsdag live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA | Openbare Bibliotheek van Amsterdam. De uitzendingen zijn vrij toegankelijk voor publiek.
 
 
Redactie en presentatie Robert van Altena
Techniek: Oscar van Oorschot + Vladimir Gojkovic

Contact en informatie:
Facebook
springvossen@gmail.com

OBA Oosterdokskade 143 Studio 4e verdieping

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.