Springvossen 19 februari Els Kloek + Irma Boom over ‘1001 vrouwen’

Gesprek met Els Kloek en Irma Boom over het boek en de tentoonstelling 1001 vrouwen uit de Nederlandse Geschiedenis

U kunt de uitzending hier terugluisteren

 

  • Dr. Els Kloek, historica. Els Kloek is verbonden aan het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis als hoofd van de Afdeling Digitale Naslagwerken. Ze werkte o.a. aan het Digitale Vrouwenlexicon van Nederland. Ter bekroning van dit biografisch project selecteerde Els Kloek 1001 vrouwen uit het Vrouwenlexicon voor de samenstelling van het boek ‘1001 vrouwen uit de Nederlandse Geschiedenis’.
  • Irma Boom, ontwerpster. Irma Boom is de ontwerpster van het bijzondere boek en de tentoonstelling ‘1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis’. Zij werd bekend door haar ontwerp van het monumentale SHV Think Book 1996-1896 dat is opgenomen in de collectie van het MoMA, haar boekontwerp voor kunstenares Sheila Hicks Weaving as Metaphor werd op de boekenbeurs van Leipzig bekroond als ‘Most beautiful book in the world’ , zij ontving als jongste laureaat ooit in 2001 de Gutenbergprijs voor haar volledige oeuvre. Haar levende archief wordt beheerd door Bijzondere Collecties.

De tentoonstelling 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis is t/m 20 mei te zien bij Bijzondere Collecties

Redactie en presentatie: Robert van Altena

_______________________________________________________________________

Overzicht komende uitzendingen van Springvossen

Springvossen wordt iedere dinsdag van 16.00-17.00u live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA | Openbare Bibliotheek van Amsterdam.

Contact en informatie:
Springvossen op Facebook
springvossen@gmail.com

Leave a Reply