Springvossen 19 november IDFA + Splendor

Springvossenlogo

.

 

Poster NE ME QUITTE PAS copy 15.00-16.00 EERSTE UUR

 

  • Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden  over hun documentaire Ne me quitte pas

De filmmakers zitten Bob en Marcel een Vlaming en een Waal pijnlijk dicht op de huid in hun zelfverkozen isolement in het achterland van Wallonië.

Ne me quitte pas en De Ietsnut  zijn te zien op het  IDFA 2013.

 

 

Blekendaal volgt Marijn Brusse, een twaalfjarige die weet wat hij wil, kunst maken.

Karel Appel behoorde tot de kunstenaars die in de jaren ’40 en ’50 een kinderlijke onbevangenheid probeerden te herwinnen. Een kunstenaar zou je vanuit dat perspectief kunnen stellen moet kind blijven om onbelemmerd door conventies werk te kunnen maken.  Marijn probeert toegelaten te worden op de vooropleiding van de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

 

 

 

 

  • Anet Spiegel en Thomas Myrmel van het experimentele rocktrio  Controllar spelen live in uitzending. Zaterdag 23 november spelen zij in Splendor: Electronics in Concert: New works by Thomas Myrmel and Controllar. Componist Thomas Myrmel  laat daar nieuw werk horen en presenteert  controllar again again covermet zijn band, het experimentele rocktriohet nieuwe album Only Strangers are Normal.
    Controllar wordt gevormd door Anet Spiegel; zang, Gur Spiegel; percussie,  Thomas Myrmel; electronica.

 

 

16.00-17.00  TWEEDE UUR

 

Gast: Nora Mulder

7090 finnissy cdPianiste Nora Mulder vormt samen met Koen Kaptijn (trombone) en Bas Wiegers (viool) trio 7090.  Een gesprek over componist Michael Finnissy en het album dat 7090 opnam met de nieuwe composities die Finnissy voor hen en met hen maakte.

7090 (Nora Mulder’piano, Koen Kaptijn; trombone, Bas Wiegers; viool) bracht dit jaar  een cd (+dvd) uit met composities van Michael Finnissy.

Pianist en cymbalomspeler Nora Mulder voert hedendaagse gecomponeerde en geïmproviseerde muziek uit. Zij is een van de drie vaste leden van 7090 en is een van de oprichters van Splendor, een podium en laboratorium voor experimenten en concerten van componisten, uitvoerend musici en performancekunstenaars.

Vanaf 7 januari 2013 is Splendor  iedere eerste dinsdag van de maand een uur lang te horen bij radio AmsterdamFM. In november en december besteed Springvossen alvast aandacht aan dit nieuwe initiatief.

 

 

Redactie en presentatie Robert van Altena

__________________________________

Contact en informatie:

 

S P R I N G V O S S E N wordt iedere dinsdag van 16.00-17.00u live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA | Openbare Bibliotheek van Amsterdam. De uitzendingen zijn vrij toegankelijk voor publiek.

Leave a Reply