Springvossen 2 april —Mijn leven is mooier dan literatuur—

Een gesprek met
Jannah Loontjens over haar essay-bundel:

Mijn leven is mooier dan literatuur. Een kleine filosofie van het schrijverschap.

 

De uitzending kunt u hier terugluisteren

Loontjens schrijft helder, aanstekelijk, afwisselend beschouwelijk en persoonlijk over literatuur. Zij schrijft bijvoorbeeld over het gewicht van de openingszin van een roman en haar eigen worstelingen daarmee, over de vervaging van de grenzen tussen schrijver en lezer maar ook op een ander niveau van de grenzen tussen schrijver en personage. Lukt het de schrijver zelf nog onderscheid te maken tussen herinnering en de literaire vervorming van een persoonlijke gebeurtenis?

Jannah Loontjens studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en The New School in New York. In 2012 promoveerde zij als literatuurwetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam. Zij publiceerde eerder de romans Veel Geluk (2007) en Hoe laat eigenlijk (2011) die werd genomineerd voor de Halewijn-literatuurprijs. In maart verscheen haar vierde dichtbundel: Dat ben jij toch. Dichter criticus Erik Menkveld schreef afgelopen zaterdag over deze dichtbundel in de Volkskrant:

‘In subtiele regels die blijven fascineren roept Loontjens het sociale ongemak en de existentiële bevreemding op. Indringend wordt het waar haar bedachtzaamheid en onderkoelde humor dreigen om te slaan in paniek.’

 

 

Redactie en presentatie Robert van Altena

 

Overzicht  S P R I N G V O S S E N  uitzendingen in april

Overzicht  S P R I N G V O S S E N  uitzendingen in maart

Iedere dinsdag van 16.00-17.00u live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA | Openbare Bibliotheek van Amsterdam.

De uitzendingen zijn te beluisteren via livestream:  www.amsterdamfm.nl | kabel 103.3 | FM 106.8

 

Contact en informatie:

  • Springvossen op Facebook
  • springvossen@gmail.com
  • www.amsterdamfm.nl/oude-website/springvossen

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?