Springvossen 22 oktober Peter Zegveld. Kunst als beheerste explosie.

Springvossenlogo
Gast: Peter Zegveld, beeldend kunstenaar + theatermaker

 

Een gesprek met  Peter Zegveld naar aanleiding van de publicatie van het boek  Peter Zegveld. Exploded view (uitgeverij Vantilt) en de tentoonstelling Peter Zegveld Beelden en Installaties in Museum Boijmans Van Beuningen.

 

U kunt de uitzending hier terugluisteren

zegveld boijmans van beuningen

 

Peter Zegveld maakt o.a. beelden en installaties, performances en theater. Zegveld is een onrustig mens te oordelen naar de verschillende disciplines waarin hij zich begeeft. De onrust lijkt gedreven door een zeldzame nieuwsgierigheid. In de ogen van Zegveld zo kan ik me voorstellen begeeft hij zich niet in verschillende disciplines. Deze lopen de ene keer subtiel de andere keer met beheerst geweld in elkaar over.  Zijn theatrale opstellingen zijn beelden, veel van zijn beelden zijn ondanks een minimalisme ook theatraal. De objecten die hij maakt geven vaak uitdrukking aan een pure energie, door vitale irrupties van beweging en geluid.

 

Exploded View Peter Zegveld omslag

 

Peter Zegveld. Exploded View is ontworpen door Irma Boom. In het boek wordt de kunstenaar en zijn werk van verschillende kanten belicht. Met bijdrage van o.a. Dirk van Weelden, Sjarel Ex en Marijn van der Jagt.

Peter Zegveld. Beelden en installaties is t/m 12 januari te zien in Museum Boijmans Van Beuningen.

 

 

 

 

Redactie en presentatie Robert van Altena

Techniek Mick Marsman / Oscar van Oorschot

______________________________

Contact en informatie:

S P R I N G V O S S E N wordt iedere dinsdag van 16.00-17.00u live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA | Openbare Bibliotheek van Amsterdam. De uitzendingen zijn vrij toegankelijk voor publiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?