Springvossen 27 januari gast: John Snijders

15.00  

Een gesprek met John Snijders, pianist en artistiek leider van het Ives Ensemble over muziek en beeldende kunst.

Donderdag 29 januari speelt het Ives ensemble in het Muziekgebouw aan 't IJ in het programma Eenlingen en Wegbereiders muziek van Louis Andriessen, Iannis Xenakis en Morton Feldman. 

Naast de muziek van hedendaagse componisten en twintigste eeuwse avant-gardisten als John Cage en Morton Feldman koestert Snijders een grote liefde voor beeldende kunst. Vanaf 21 februari is de tentoonstelling 'Oeuvres. On precision, repetition and obsession' te zien in galerie Slewe die John Snijders als gastcurator heeft samengesteld.

  ives-ensemble-240-240
16.00  

Een gesprek met architectuurhistorici Evelien van Es en Kees Somer ter gelegenheid van de publicatie van de Atlas of the Functional City over CIAM een internationaal gezelschap van (avant-gardistische) architecten en stedebouwkundigen.

In de zomer van 1933 vindt het vierde congres plaats van CIAM (Congrès Internationaux d'Architecture Moderne) aan boord van het passagiersschip de Patris II. Onder de verzamelde architecten en stedebouwkundigen Cornelis van Eesteren, voorzitter van CIAM en Le Corbusier. Doel van het congres: het ontwikkelen van een visie op de stad van de toekomst.

 

 

omslag CIAM Atlas of the Functional City
   

S P R I N G V O S S E N wordt iedere dinsdag live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA | Openbare Bibliotheek van Amsterdam . U bent van harte welkom om de uitzendingen bij te wonen.

 

  • Redactie en presentatie: Robert van Altena
  • Techniek: Rick van der Breggen
  • Redactie-assistentie: Liza Roozen
 

 

Comments are closed.