Jan Nieuwenhuis

Springvossen 25 januari | David Bade

Gast: David Bade, beeldend kunstenaar.

In deze aflevering uit het archief* van Springvossen bezoekt Robert van Altena  David Bade in De Vishal in Haarlem. De kunstenaar werkte daar in het voorjaar van 2017 aan zijn installatie ‘Zeventig maal zeven talenten‘. Directe aanleiding voor het gesprek was een eerdere ontmoeting met de kunstenaar in het Theo van Doesburghuis te Meudon nabij Parijs. David Bade verbleef daar enkele maanden ter voorbereiding van ‘De liefdesklus‘, zijn bijdrage aan de tentoonstelling ‘Rietvelds meesterwerk. Leve De Stijl!‘ die in het Centraal Museum, Utrecht te zien was tot 11 juni 2017.

.

.

Werken is voor David Bade ook samenwerken. Daarom kan in een gesprek met de kunstenaar over zijn werk in Haarlem – Utrecht – Meudon een station niet ontbreken: Curaçao. David Bade is medeoprichter van het Instituto Buena Bista een centrum voor hedendaagse kunst gevestigd op Curaçao.

.

.

*Dit gesprek werd eerder uitgezonden op 25 maart 2017.

Springvossen is ook als podcast te beluisteren onder AmsterdamFM via o.a. iTunes / Podcasts en Spotify.

Foto: David Bade in het Van Doesburghuis te Meudon (F) werkend aan “Liefdesklus’ voor het Centraal Museum Utrecht 2017


.

<<  vorige aflevering: Tim Ayres, schilder.

>> volgende aflevering: Robert Zandvliet, schilder.

<>  alle afleveringen.


.

Eindredactie: Robert van Altena 

Contact: springvossen@gmail.com

Springvossen op Facebook & Instagram – radiotechniek: Jaun Farha


.

Muziek

Opening: Anton Webern, ‘Variationen’, Op.27, II. Sehr schnell (1936) door Michuko Uchida – piano . Album: Schoenberg – Berg – Webern. Michuko Uchida en het Cleveland Orchestra o.l.v. Pierre Boulez (Philips, 2000)

Slot: Thelonious Monk, ‘Raise Four’ met Thelonious Monk – piano, Charlie Rouse – tenor saxophone, Larry Gales – bass, Ben Riley – drums. Album: Thelonious Monk, ‘Underground’ (1968) Columbia Records.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?