Springvossen 10 oktober | Roos Theuws

Gast: Roos Theuws, beeldend kunstenaar

Robert van Altena spreekt met Roos Theuws n.a.v. haar tentoonstelling ‘DUALs‘ (t/m 29 oktober 2017) bij galerie Slewe in Amsterdam.

 

 

 

 

De tentoonstelling bestaat uit drie video-installaties —’Miroir Noir’, ‘The Same Sun’ en ‘Night Works, unequal times measured by each other’— en een aantal fotowerken.

De titels geven al een hint van de verschillende lagen in het werk van Theuws. Er is natuurlijk de kunst van het vinden van de juiste titel voor het juiste werk.

 

“…een nieuwsgierig kunstenaar die via koele middelen, een poëtische verwondering oproept en de beschouwer uitnodigt mee te gaan in die verwondering…”

 

 

De titels vertonen de sporen van een elementair onderzoek naar het medium en de daarmee verbonden verschijnselen —video, computerscherm, tijd, licht—, en een intellectueel onderzoek, de onontbeerlijke vorsende blik van een nieuwsgierig kunstenaar die via koele middelen, een poëtische verwondering oproept en de beschouwer uitnodigt mee te gaan in die verwondering om, net als de kunstenaar in haar onderzoek, verrast te worden en misschien verrijkt met een nieuw begrip van de wereld.

 

 

 

Afbeelding: installatiefoto gallerie Slewe ‘The same sun’ (2016) iMac-computer + video dat, 30 minuten, Roos Theuws


Vorige uitzending: Een gesprek met beeldend kunstenaar George Korsmit

Volgende uitzending: Een gesprek met beeldend kunstenaar Jac Bisschops


redactie: Robert van Altena

contact: springvossen@gmail.com

uitzendtechniek: Oscar van Oorschot

Comments are closed.