Springvossen 17 oktober | Jac Bisschops

Gast: Jac Bisschops, beeldend kunstenaar

 

 

 

Robert van Altena spreekt in deze uitzending met Jac Bisschops over zijn schilderijen en zijn aankomende tentoonstelling ‘Inner‘ (29 oktober -22 december 2017) bij galerie ARTTRA .

Jac Bisschops heeft in zijn studio waar het gesprek plaatsvindt de werken opgehangen die hij later deze maand zal tonen.

We spreken over de interactie van het licht en de pigmenten, over elementaire keuzes als de juiste maatvoering,  over de werking ook die de verschillende schilderijen op elkaar hebben en, de overtrekkende wolkenpartijen zijn ons van dienst, over de transformatie van schilderijen onder veranderend licht, waardoor er weer nieuwe allianties gevormd worden, binnen een schilderij, tussen de werken onderling en met het geheel van het interieur van de studio. Het oproepen van deze ongrijpbare choreografie is wat de schilder in zijn werk nastreeft. Bisschops bevestigend en, oprecht nieuwsgierig,  vragend tegelijk: “Zie je de trillingen?”.

 

 

Foto: Jac Bisschops in zijn studio, oktober 2017


Vorige uitzending: Een gesprek met beeldend kunstenaar Roos Theuws over haar tentoonstelling ‘DUALs’ bij galerie Slewe in Amsterdam.

Volgende uitzending: Een gesprek met   beeldend kunstenaar  Petra Noordkamp  over haar films waaronder het onlangs gepresenteerde ‘Als je terugkomt woon ik aan het water


redactie: Robert van Altena

contact: springvossen@gmail.com

uitzendtechniek: Oscar van Oorschot

Comments are closed.