Springvossen 7 november | John Snijders over Morton Feldman

Gast: John Snijders, pianist en artistiek leider Ives Ensemble.

 

 “Remember how it goes : 1…2…3…4…

 

Robert van Altena spreekt in deze uitzending met John Snijders over de Amerikaanse componist Morton Feldman n.a.v. Kreupele Symmetrie een concert van het Ives Ensemble, donderdag a.s. 9 november, in Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het ensemble speelt die avond o.a. Crippled Symmetry.

Het is een oude liefde die Snijders en het Ives Ensemble koesteren voor het werk van Morton Feldman. Aan wat al een rijke collectie Feldman-opnames was voegde het ensemble onlangs een nieuwe opname toe met de presentatie van de CD Triadic Memories & Piano uitgevoerd door John Snijders.

 

Ik studeerde nog en was er eigenlijk te laat bij omdat ik nooit met Feldman heb kunnen werken. Ik heb geen les van hem gehad en heb niet voor hem kunnen spelen maar ik heb in Middelburg nog wel de gelegenheid gehad om partituren met hem te bespreken, waaronder ‹ Crippled Symmetry ›.”

 

N.b. Het concert komende donderdag wordt voorafgegaan door een inleiding van René van Peer en een gesprek met John Snijders, choreograaf Keren Levi en componist Tom Parkinson, van wie het Ives Ensemble die avond het werk ‘Footnotes’ uitvoert.

 

 

Afbeelding: de eerste pagina van de partituur Crippled Symmetry van Morton Feldman


Vorige uitzending: Een gesprek met schrijver en vertaler Jan Fontijn over schrijver- denker Paul Valéry en het onlangs verschenen Cahiers  (vertaald, ingeleid en van commentaar voorzien door Fontijn).

Volgende uitzending: Een gesprek met kunsthistoricus Bert Jansen over Marcel Duchamp.


redactie: Robert van Altena

contact: springvossen@gmail.com

uitzendtechniek: Oscar van Oorschot

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?