Springvossen 20 november | Charlotte Mutsaers

Gast: Charlotte Mutsaers, schrijfster.

Robert van Altena in gesprek met Charlotte Mutsaers over haar nieuwe boek ‘Harnas van Hansaplast‘ over haar jong overleden broer Barend, een boek dat onvermijdelijk ook over Charlotte Mutsaers zelf gaat. Barend leefde als kluizenaar in het ouderlijk huis. Mutsaers neemt de lezer mee op haar zoektocht door dat ouderlijk huis naar de sporen die Barend daar heeft nagelaten. De lezer is op die tocht de soms ongemakkelijke getuige van het ontstaan van een portret van een tot dan toe bijna volledig verholen leven.

 

“Je kunt eigenlijk zeggen dat in dit sterk autobiografische boek de fictie fungeert als stijlfiguur, als je dat zo kunt zeggen, dat die nodig is om een bepaald iets uit te drukken, bijvoorbeeld mijn eigen medeplichtigheid…maar verder is alles zo gebeurd, tenminste in zover je iets vertellen kunt zoals het gebeurd is.”

 

 

 


Vorige uitzending: Een gesprek met verzamelaar en kunsthistoricus Bert Jansen over zijn boek ‘Chacun son Marcel? Meerduidigheid in het werk van Marcel Duchamp’.

Volgende uitzending: Een gesprek met beeldend kunstenaar  Een gesprek met beeldend kunstenaar Krijn de Koning in Room on the Roof de kunstenaarsresidentie in het torentje op het dak van De Bijenkorf over zijn werkwijze aan de hand van drie van zijn werken, waarvan er een de afgelopen editie van Art Zuid te zien is geweest op de Apollolaan in Amsterdam, een in Normandië, Frankrijk en een werk dat nog moet worden gerealiseerd in de omgeving van Birmingham, Engeland.

Alle Springvossen-uitzendingen


redactie: Robert van Altena

contact: springvossen@gmail.com

uitzendtechniek: Oscar van Oorschot

Comments are closed.