Springvossen 24 september | Bettie van Haaster

Gast: Bettie van Haaster, schilder.

Robert van Altena bezoekt Bettie van Haaster in haar studio voor een gesprek over haar werk.

 

Bettie van Haaster is onderscheiden met de Jeanne Oostingprijs 2018. Aan de prijs is een tentoonstelling verbonden. Het werk van Bettie van Haaster en van beeldhouwer Henk Visch, de andere  laureaat, zal vanaf 6 oktober te zien zijn in Arti et Amicitiæ. Bij Arti zal Van Haaster een selectie van werken tonen uit verschillende periodes van haar œuvre. Gelijktijdig zal bij galerie Albada Jelgersma recent werk van haar te zien zijn.

 

“Ik heb iets van vijf boekjes van Elisabeth Eybers. Dat zijn kleine boekjes maar gevuld met haar hele leven —zij is negentig geworden—. Daar zitten echt schatten in van manieren van kijken, de wereld registreren en uitdrukken. Als ik dat zou kunnen bereiken in mijn leven dat ik vijf schilderijen maak waarin ik zoiets gezegd kan hebben, dan is het goed.”

 

 

N.B.: In aflevering 367 van Springvossen een gesprek met Bettie van Haaster over haar werk op papier.

Afbeelding: ‘T.’ (2013), 25x35cm., olieverf op doek. Bettie van Haaster


Vorige uitzending: beeldhouwer Michael Jacklin over zijn tentoonstelling ‘Wall, Corner, …’ bij Galerie Slewe & schrijfster Jannah Loontjens over haar nieuwe roman ‘Wie weet’.

Volgende uitzending: Martine Stig, fotograaf. Over haar project ‘Vertigo’ waarvan een videowerk, ‘Walking in the city’  te zien is (t/m 30 september) in Looiersgracht 60 als onderdeel van de tentoonstelling ‘Seeing without a seer’.

Alle Springvossen-uitzendingen


 

Eindredactie en presentatie: Robert van Altena

Contact: springvossen@gmail.com

Springvossen op Facebook

Muziek:

  • ‘Blues In Orbit [aka Tender) (alternate take] Duke Ellington, album ‘Black, Brown and Beige’.
  • ‘Raise Four’ Thelonious Monk, album ‘Underground’.

Comments are closed.