Springvossen 22 oktober | Sandre Breure & Witte van Hulzen

15.00 – 16.00

Gasten: Sander Breure en Witte van Hulzen.

 

Robert van Altena spreekt met Sander Breure en Witte van Hulzen  over hun tentoonstelling ‘Parts, bits and  pieces’ bij tegenboschvanvreden (t/m 27 oktober).

Breure en Van Hulzen zijn dit jaar onderscheiden met de Charlotte Köhlerprijs van het Prins Bernard Cultuurfonds.

 

 

We hebben het ook wel eens over een derde persoon die ons werk maakt. Dat in onze relatie, in onze gesprekken, in het werk dat we maken dat het eigenlijk ook een soort derde persoon is die misschien wel die kunstenaar is.”

 

 

Aan het einde van het gesprek met de kunstenaars een fragment van het werk ‘Een Familieportret’  (2014) van Breure & Van Hulzen.

 

 

 

Foto (detail): ‘Loved by you, delivered by us’ (2018) koeltas, fiets, textiel en keramiek, 120 x 60 x 45 cm. Courtesy the artists & tegenboschvanvreden.


Vorige uitzending: Over dichter J. Slauerhoff met Hein Aalders en Menno Voskuil n.a.v.het verschijnen van de door hen bezorgde nieuwe editie van de Verzamelde gedichten van J. Slauerhoff.

Volgende uitzending: Constant Dullaart, conceptueel kunstenaar. Dullaart heeft de online media als zijn werkterrein gekozen. In het verlengde daarvan maakt hij ook fysiek beeldend werk.

Alle Springvossen-uitzendingen


 

Eindredactie en presentatie: Robert van Altena

Contact: springvossen@gmail.com

Springvossen op Facebook

Muziek:

  • ‘Blues In Orbit [aka Tender)(alternate take] Duke Ellington, album ‘Black, Brown and Beige’ (1958).
  • ‘Raise Four’ Thelonious Monk, album ‘Underground (1968)’.

Comments are closed.