De Nits, Angst

Springvossen 10 december | Wjm Kok

15.00 – 16.00
Gast: Wjm Kok, kunstenaar.

Robert van Altena spreekt in deze uitzending met Wjm Kok n.a.v. zijn werk ‘White monochrome wall painting’ dat t/m 5 januari 2019 te zien is bij galerie Van Gelder.

Wjm Kok is een conceptueel kunstenaar maar een concept of een idee alleen volstaat voor hem niet. Hij hecht eraan met eigen handen werk te maken, doorgaans schilderijen. ‘White monochrome wall painting’ is daar weer een uitzondering op, het werk is gemaakt door een huisschilder op basis van de aanwijzingen van de kunstenaar. Een gesprek over o.a. de relatie tussen idee en kunstwerk, tussen regel en uitzondering, tussen traditie —Ad Reindhardt, Marcel Duchamp— en het werk van de kunstenaar zelf.

 

 

Foto: ‘White monochrome wall painting’ (2018) Wjm Kok. Courtesy: Wjm Kok & Galerie Van Gelder


Vorige uitzending:

  • Architectuurtheoreticus Frans Sturkenboom over zijn boek ‘De gestiek van de architectuur. Een leerboek hedendaags maniërisme.’

Volgende uitzending:

  • Architectuurhistoricus Huub Thomas over zijn boek ‘Het bezield modernisme van A.H. Wegerif. Architectuur als beschavingsideaal’.
  •  Grafisch vormgever Karel Martens over zijn boek ‘Couleurs sur la plage’ en de gelijknamige installatie die hij maakte op het strand van Le Havre, Frankrijk.

Alle Springvossen-uitzendingen


Eindredactie en presentatie: Robert van Altena

Contact: springvossen@gmail.com

Springvossen op Facebook

Muziek:

  • ‘Blues In Orbit [aka Tender)(alternate take]’, Duke Ellington, album ‘Black, Brown and Beige’ (1958).
  • ‘Raise Four’ Thelonious Monk, album ‘Underground (1968)’.

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?