Springvossen 4 maart | Evi Vingerling

15:00 – 16:00
Gast: Evi Vingerling, schilder.

Robert van Altena spreekt in deze uitzending met Evi Vingerling over haar tentoonstelling ‘Self – Contemporary’. Deze tentoonstelling is t/m 16 maart te zien bij tegenboschvanvreden.

 

 

“Waarom doe ik het niet echt? Waarom hou ik mezelf er zo ver vanaf?”

 


Evi Vingerling maakte enige tijd geleden een tentoonstelling met werk van schilder Arthur Westley Dow (1857-1922) en andere wegbereiders voor de Amerikaanse modernisten. In de tekst die ze voor die gelegenheid schreef benadrukte Vingerling het belang voor een kunstenaar als Dow van het vertrouwen in de eigen intuïtie en de eigen ervaring. Dat is iets wat Vingerling haar eigen studenten ook altijd heeft voorgehouden. Maar nu zij het zelf zo expliciet formuleerde vroeg zij zich af: “waarom doe ik het niet echt? Waarom hou ik mezelf er zo ver vanaf? En toen dacht ik maar ik kan het toch ook wel, zelf zo schilderen. Ik doe dit toch al lang genoeg? En toen kwam er een soort van zelfvertrouwen.”

 

 

Foto: ‘Self – Contemporary’  van Evi Vingerling bij tegenboschvanvreden. Courtesy Evi Vingerling & tegenboschvanvreden.


 

Vorige uitzending: Mattie Boom, conservator fotografie Rijksmuseum over de door haar samengestelde tentoonstelling ‘Iedereen fotografeert’.

Volgende uitzending: Over het boek ‘Chinese filosofie. Essays over een wondere wereld’ van Karel van der Leeuw (1940 – 2015). Een gesprek met filosoof Dianne Sommers, de bezorger van het boek en sinologen Burchard Mansvelt Beck en Jan de Meyer.

Alle Springvossen-uitzendingen


 

Eindredactie en presentatie: Robert van Altena

Contact: springvossen@gmail.com

Springvossen op Facebook


 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?