Springvossen 27 mei | Tim Enthoven

15:00 – 16:00
Gast: Tim Enthoven, beeldend kunstenaar.

Robert van Altena spreekt met Tim Enthoven over zijn tentoonstelling ‘Repugnant conclusion‘ te zien bij galerie Fons Welters (t/m 15 juni).

“Ik heb altijd geprobeerd om mezelf opnieuw uit te vinden en steeds geprobeerd andere media te zoeken om een andere persoon en een andere kunstenaar te worden en als ik dat dan vervolgens laat zien aan mensen die mijn eerdere werk kennen dan zijn ze eigenlijk nooit verbaasd, [lachend] dan zeggen ze: oh dat is gewoon weer hetzelfde als waar je mee bezig was. Dat heeft vaak tot grote teleurstellingen geleid maar inmiddels vind ik dat geruststellend.

“Ik zag dat als iets waar ik aan moest ontkomen omdat ik mezelf wilde verbeteren, en niet alleen het werk maar ook mezelf wilde verbeteren middels het werk. Dus het was echt een proces van een nieuw mens worden.”

 

 

 

Foto: ’Design for a Bookcase’ (2019), potlood, gouache, pigmentprint en collage op gekleurd papier, op panel 195 x 200 cm, Tim Enthoven. (Fotografie door Gert Jan van Rooij)

Courtesy: Tim Enthoven & Galerie Fons Welters


 

Vorige uitzending: Morgan Betz, beeldend kunstenaar. Over zijn installatie ‘Green room’.

Volgende uitzending: Jeroen Werner, beeldend kunstenaar. Over het maken van een observatorium voor landgoed Het Lankheet.

ALLE SPRINGVOSSEN UITZENDINGEN


 

Eindredactie en presentatie: Robert van Altena

Contact: springvossen@gmail.com

Springvossen op Facebook


 

  • ‘Blues In Orbit [aka Tender)(alternate take]’, Duke Ellington, album ‘Black, Brown and Beige’ (1958).
  • ‘Raise Four’ Thelonious Monk, album ‘Underground (1968)’.

 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?