Springvossen 13 januari | Cindy Moorman & Berend Strik

Gasten: Cindy Moorman en Berend Strik, beeldend kunstenaars.
Robert van Altena spreekt in deze uitzending met Berend Strik  en Cindy Moorman over het programma The inclusion of the excluded dat op donderdag 23 januari plaatsvindt in Paradiso.

Berend Strik maakte een libretto in de vorm van een tekeningenserie voor een opera-performance die hij uitvoert met de Vlaamse sopraan Lies Vandewege.

Cindy Moorman heeft voor de avond in Paradiso een scenario ontwikkeld dat bestaat uit vier delen waarin publiek en performers afwisselend elkaars positie innemen. Deel van het scenario is ook een koorstuk van Moorman dat wordt uitgevoerd door het Van Abbemuseumkoor.

De andere kunstenaars in het programma zijn Joan Rincon, Gerri Jäger en Meeus van Dis.

 


Beeld: Cindy Moorman voor haar performance/scenario voor ‘The inclusion of the excluded’.


 

Vorige uitzending: Beeldende kunstenaars Gijs Frieling, Emma Talbot en Derk Thijs over hun tentoonstelling ‘Starhawk’s backyard’.

Volgende uitzending: Beeldhouwer Ruud Kuijer over zijn boek Over sculptuur & drummer, componist Gerri Jäger over zijn nieuwe solo voor het performance programma The inclusion of the excluded in Paradiso.

ALLE SPRINGVOSSEN-UITZENDINGEN


 

Eindredactie: Robert van Altena

Contact: springvossen@gmail.com

Springvossen op Facebook & Instagram


 

Muziek

Opening: ‘Variationen’, Op.27, II. Sehr schnell (1936) van Anton Webern door Michuko Uchida. Album: Schoenberg – Berg – Webern. Michuko Uchida en het Cleveland Orchestra o.l.v. Pierre Boulez (Philips, 2000)

Slot: ‘Raise Four’ Thelonious Monk, album ‘Underground (1968)’.


 

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?