Springvossen 9 maart | Arja Hop & Peter Svenson

15:00-16:00

Gasten: Arja Hop & Peter Svenson, beeldend kunstenaars.

Robert van Altena spreekt met Arja Hop & Peter Svenson over hun tentoonstelling ‘Florachromes: een verhaal van vier rivieren‘ te zien in Huis Marseille (t/m 8 maart).

De Florachromes van Hop & Svenson zijn foto’s van extracties van planten uit Nederland en Nieuw-Zeeland. Arja Hop en Peter Svenson maken kleurvloeistoffen van planten. Dat levert prachtige kleuren op maar hoe deze vast te leggen? Binnen een paar minuten kan zo’n vloeistof oxideren en dus van kleur veranderen:

“We hebben heel veel geëxperimenteerd en toen hadden we een soort eureka moment: Waarom zouden we het niet direct op film gieten?”

Vervolgens was er nog de kleinigheid dat er een speciale camera moest worden gebouwd. Deze kwam tot stand door een inventieve combinatie van bestaande instrumenten en technieken.

 

 

Afbeelding (detail): Residue Amsterdam (2015-2019) Arja Hop & Peter Svenson.


 

Vorige uitzending: Schilder Bettie van Haaster over een serie werken op papier en over een gedicht van Joseph Brodsky.

Volgende uitzending: N.a.v. van het overlijden van beeldhouwer Lon Pennock, een uitzending van een in 2019 opgenomen gesprek met de kunstenaar.

ALLE SPRINGVOSSEN-UITZENDINGEN


 

Eindredactie: Robert van Altena

Contact: springvossen@gmail.com

Springvossen op Facebook & Instagram


 

Muziek

Opening: ‘Variationen’, Op.27, II. Sehr schnell (1936) van Anton Webern door Michuko Uchida. Album: Schoenberg – Berg – Webern. Michuko Uchida en het Cleveland Orchestra o.l.v. Pierre Boulez (Philips, 2000)

Slot: ‘Raise Four’ Thelonious Monk, album ‘Underground (1968)’.


 

Comments are closed.