Springvossen 19 april | Bastienne Kramer

15:00-16:00

Gast: Bastienne Kramer, beeldhouwer.

Voor deze aflevering van Springvossen gaat Robert van Altena op bezoek bij beeldhouwer Bastienne Kramer voor een gesprek over haar werk. Aanleiding van het gesprek is de presentatie van een nieuw werk uit de serie ‘Home made energy’: ‘Warmtebeeld #10’

‘Warmtebeeld #10’ is nu nog te zien is aan de gevel van het atelier van de kunstenaar dat gelegen is aan het Funenpark in de Czaar Peterbuurt in Amsterdam. Dit beeld maakt deel uit van het programma van Welcome Stranger.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Een deel van Bastienne Kramers ‘Warmtebeeld 10’ voorafgaand aan de installatie van het beeld. Courtesy: Bastienne Kramer & Welcome Stranger.


.

<<  vorige aflevering: Jeroen Jongeleen, beeldend kunstenaar.

>> volgende aflevering: Anouk Kruithof, beeldende kunstenaar.

<>  alle afleveringen.


.

EINDREDACTIE: ROBERT VAN ALTENA | CONTACT: SPRINGVOSSEN@GMAIL.COM


.

MUZIEK

Opening: Leoš Janáček ‘Introduction’, ‘Nursery Rhymes’. CD ‘Janáček choral works’ van Capella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss (Harmonia Mundi), opgenomen in 2010 in De Waalse Kerk, Amsterdam.

Slot: Thelonious Monk, ‘Raise Four’ met Thelonious Monk – piano, Charlie Rouse – tenor saxophone, Larry Gales – bass, Ben Riley – drums. Album: Thelonious Monk, ‘Underground’ (1968) Columbia Records.


More Berichten for Show: Springvossen

Comments are closed.