Springvossen 11 oktober | Uta Eisenreich

Gast: Uta Eisenreich, beeldend kunstenaar.

In deze aflevering spreekt Robert van Altena met Uta Eisenreich over haar nieuwe werk AS IF. Onder deze titel maakte Eisenreich onlangs twee tentoonstellingen, één bij Ellen de Bruijne Projects in de galerie en één op de fotobeurs Unseen 2021. Aan de basis van deze tentoonstellingen staat het boek AS IF. Dit boek is geen catalogus maar een zelfstandig kunstwerk.
Uta Eisenreich maakte AS IF in samenwerking met vormgever Julia Born en wordt uitgegeven door Roma Publications. Het boek zal op een nog nader te bepalen datum in november worden gepresenteerd.

.

.

Je kan het verhaal ook vertellen met een tafel met dingen, je kan ook in je studio zitten en boeken lezen en de dingen en samenhangen representeren door andere dingen.”

.

Uta Eisenreich was al aan het begin van haar kunstenaarschap geïnteresseerd in de structuren van de maatschappij en van de door de mens vormgegeven wereld, geïnteresseerd ook in de relatie tussen ons denken en die structuren. Zij vond haar eigen stem toen zij bedacht dat zij met een vergaande economie van middelen het zelfde kon vertellen. I.p.v. de wereld in te trekken met haar fototoestel liet zij de wereld, de woorden en de dingen, gecontroleerd toe in haar studio.

UA:”Je kan het verhaal ook vertellen met een tafel met dingen, je kan ook in je studio zitten en boeken lezen en de dingen en samenhangen representeren door andere dingen.”

.

Foto: Uta Eisenreich, 68. Oh My God! (2021) uit AS IF.


  .

<<  vorige aflevering: Erik Lindner, dichter.

>> volgende aflevering: Janneke Raaphorst, beeldend kunstenaar.

<>  alle afleveringen.


.

EINDREDACTIE: ROBERT VAN ALTENA | CONTACT: SPRINGVOSSEN@GMAIL.COM


.

MUZIEK

Opening: Anton Webern, ‘Variationen’, Op.27, II. Sehr schnell (1936) door Michuko Uchida – piano . Album: Schoenberg – Berg – Webern. Michuko Uchida en het Cleveland Orchestra o.l.v. Pierre Boulez (2000, Philips)

Slot: Thelonious Monk, ‘Raise Four’ met Thelonious Monk – piano, Charlie Rouse – tenor saxophone, Larry Gales – bass, Ben Riley – drums. Album: Thelonious Monk, ‘Underground’ (1968, Columbia Records).

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?