Springvossen 21 maart | Lisette Pelsers – Kröller-Müller Museum

Gast: Lisette Pelsers, directeur Kröller-Müller Museum

In deze aflevering gaat Robert van Altena in gesprek met Lisette Pelsers over het Kröller-Müller Museum over haar directeurschap en haar traject in de kunstwereld maar o.a. ook over de eigenheid van de collectie, over de doorwerking van het legaat en de basiscollectie van Hélène Kröller-Müller, de oprichter van het museum, in de beslissingen over de toekomst van het museum.

.

.

.

.

Dit is de derde aflevering in een reeks van zes interviews met directeurs van kunstinstellingen. Iedere maand volgt een aflevering. Voor een overzicht van de reeks:

.

Springvossen is te beluisteren onder AmsterdamFM via de diverse podcast platforms & op Salto Amsterdam.

.

Foto’s: (links) Bruce Nauman, ‘Window or Wall Sign’ (1967) (collectie Kröller-Müller Mueum), (rechts) Lisette Pelsers, directeur Kröller-Müller Museum (fotoportret: Robin de Puy)


.

<<  vorige aflevering: Martin Stokhof

<< programma-overzicht februari

>>  volgende aflevering: Irma Boom

>> programma-overzicht maart

<>  alle afleveringen


.

EINDREDACTIE: ROBERT VAN ALTENA | CONTACT: SPRINGVOSSEN@GMAIL.COM


.


MUZIEK

Opening: Anton Webern, ‘Variationen’, Op.27, II. Sehr schnell (1936) door Michuko Uchida – piano . Album: Schoenberg – Berg – Webern. Michuko Uchida en het Cleveland Orchestra o.l.v. Pierre Boulez (2000, Philips)

Slot: Thelonious Monk, ‘Raise Four’ met Thelonious Monk – piano, Charlie Rouse – tenor saxophone, Larry Gales – bass, Ben Riley – drums. Album: Thelonious Monk, ‘Underground’ (1968, Columbia Records).


More Berichten for Show: Springvossen

Comments are closed.