Springvossen 19 september | Han Schuil

Gast: Han Schuil, schilder

Deze week gaat Robert van Altena in gesprek met Han Schuil naar aanleiding van zijn tentoonstelling in Landhuis Oud Amelisweerd (te zien t/m 12 november).”Er wordt tegenwoordig veel over engagement gesproken maar het feit dat je überhaupt die beelden wil maken dat vind ik eigenlijk al een vorm van engagement met de tijd waarin je leeft.” 

Han schuil

Het in 1770 gebouwde landhuis met het bijbehorende park is niet alleen een historische bezienswaardigheid maar sinds 2022 ook een tentoonstellingsplek voor hedendaagse kunst. Naast het bestaande programma van Landhuis Oud Amelisweerd is het Centraal Museum te gast op de 1e verdieping van het landhuis met een programma dat bestaat uit twee solotentoonstellingen per jaar van Nederlandse kunstenaars. De tentoonstelling van Han Schuil is de vierde in de reeks. Deze tentoonstellingen-reeks is een samenwerking van het Centraal Museum, Landhuis Oud Amelisweerd en de Hartwig Foundation.

Bij de tentoonstelling is de monografie

— / BLAST / HEAT / Han Schuil

verschenen met teksten van Han Schuil, Gerrit Willems, Laure van den Hout, Zippora Elders, Bart Rutten. Ontwerp: PutGootink. (Jap Sam Books i.s.m. Centraal Museum, Utrecht)

Springvossen is ook te beluisteren onder AmsterdamFM op de diverse podcast platforms — te vinden via Linktree — & op Salto Amsterdam.

Foto (installatie): Han Schuil tentoonstelling in Landhuis Oud Amelisweerd, Bunnik. (foto: Peter Cox)


<<  vorige aflevering: Marcel van Eeden

<<  programma-overzicht augustus

>> volgende aflevering: Maaike Kramer

>>  programma-overzicht september

<>  alle afleveringen


EINDREDACTIE: ROBERT VAN ALTENA 

CONTACT: SPRINGVOSSEN[at]GMAIL.COM

INSTAGRAM / FACEBOOK


MUZIEK

Opening: Anton Webern, ‘Variationen’, Op.27, II. Sehr schnell (1936) door Michuko Uchida – piano . Album: Schoenberg – Berg – Webern. Michuko Uchida en het Cleveland Orchestra o.l.v. Pierre Boulez (2000, Philips)

Slot: Thelonious Monk, ‘Raise Four’ met Thelonious Monk – piano, Charlie Rouse – tenor saxophone, Larry Gales – bass, Ben Riley – drums. Album: Thelonious Monk, ‘Underground’ (1968, Columbia Records)


More Berichten for Show: Springvossen

Comments are closed.