Springvossen

Springvossen 28 februari | Bart Lunenburg

Gast: Bart Lunenburg, beeldend kunstenaar

In deze aflevering* gaat Robert van Altena in gesprek met Bart Lunenburg over zijn tentoonstelling Dweller on the threshold bij galerie Caroline O’Breen (te zien tot en met 2 maart). Werk van Bart Lunenburg is ook opgenomen in de groepstentoonstelling City structures bij VHDG, Leeuwarden (te zien tot en met 16 maart). Hij publiceerde in november een essay op de website van Mr. Motley over de achtergrond van zijn werk onder de titel: Wakers op de drempel – over bezit en bescherming in historische landelijke architectuur

*Dit is een extra uitzending, dinsdag blijft de reguliere uitzenddag van Springvossen.

Foto: Bart Lunenburg, Warding Window (2023). Op de foto is het werk te zien zoals het was geïnstalleerd in de tentoonstelling Hoeders van het Land bij Kunstenlab, Deventer ( tentoonstelling 18 november 2023 t/m 7 januari 2024).


<< vorige aflevering: Vibeke Mascini

<<  programma-overzicht februari

>> volgende aflevering: Simon Wald-Lasowski

>>  programma-overzicht maart

<>  alle afleveringen

Op Spotify & Soundcloud is een speellijst te vinden met een ruime selectie van de afleveringen van Springvossen. Springvossen is ook te beluisteren op Salto Amsterdam.


EINDREDACTIE: ROBERT VAN ALTENA 

CONTACT: SPRINGVOSSEN[at]GMAIL.COM

INSTAGRAM / FACEBOOK


MUZIEK

Opening: Anton Webern, ‘Variationen’, Op.27, II. Sehr schnell (1936) door Michuko Uchida – piano . Album: Schoenberg – Berg – Webern. Michuko Uchida en het Cleveland Orchestra o.l.v. Pierre Boulez (2000, Philips)

Slot: Thelonious Monk, ‘Raise Four’ met Thelonious Monk – piano, Charlie Rouse – tenor saxophone, Larry Gales – bass, Ben Riley – drums. Album: Thelonious Monk, ‘Underground’ (1968, Columbia Records)

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?