Springvossen

Springvossen 19 maart | Rezi van Lankveld

Gast: Rezi van Lankveld, schilder

In deze aflevering gaat Robert van Altena in gesprek met Rezi van Lankveld. Rezi van Lankveld is van mening dat het niemand wat aangaat wat ze in haar atelier doet. Dat is een andere manier om te zeggen dat de aandacht louter gericht zou moeten zijn op het werk dat de kunstenaar naar buiten brengt en daar heeft zij natuurlijk gelijk in. Toch gaat dit gesprek niet alleen over wat Van Lankveld in dat atelier tot stand brengt maar ook, en met enige volharding, over hoe het tot stand wordt gebracht.

In het atelier staan een zestal schilderijen naar de muur gedraaid. Het zijn doeken waar nog aan gewerkt wordt. Een zevende doek dat zich in de laatste fase voor voltooiing bevindt hangt Van Lankveld op in het blikveld van de interviewer, om hem wat houvast te geven. Dat is niet het schilderij dat bovenaan dit bericht staat. Een schilderij wordt pas getoond als het af is, het gaat tenslotte niemand aan wat er in het atelier gebeurt.

Foto: Rezi van Lankveld, ‘Dark Horse’ (2023), olieverf op doek, 60 x 50 cm (Foto: Gert Jan van Rooij)


<< vorige aflevering: Frank van den Broeck

<<  programma-overzicht februari

>> volgende aflevering: Rob Johannesma

>>  programma-overzicht maart

<>  alle afleveringen

Op Spotify & Soundcloud is een speellijst te vinden met een ruime selectie van de afleveringen van Springvossen. Springvossen is ook te beluisteren op Salto Amsterdam.


EINDREDACTIE: ROBERT VAN ALTENA 

CONTACT: SPRINGVOSSEN[at]GMAIL.COM

INSTAGRAM / FACEBOOK


MUZIEK

Opening: Anton Webern, ‘Variationen’, Op.27, II. Sehr schnell (1936) door Michuko Uchida – piano . Album: Schoenberg – Berg – Webern. Michuko Uchida en het Cleveland Orchestra o.l.v. Pierre Boulez (2000, Philips)

Slot: Thelonious Monk, ‘Raise Four’ met Thelonious Monk – piano, Charlie Rouse – tenor saxophone, Larry Gales – bass, Ben Riley – drums. Album: Thelonious Monk, ‘Underground’ (1968, Columbia Records)

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?