Springvossen

Springvossen 2 april | Gijs Assmann

Gast: Gijs Assmann, beeldend kunstenaar

In deze aflevering gaat Robert van Altena in gesprek met Gijs Assmann. De besproken werken zijn de werken waardoor zij omringt worden in het atelier van de kunstenaar waar de opname wordt gemaakt. Assmann werkt in veel verschillende materialen, maar de beelden in het atelier zijn voornamelijk gemaakt van glas en keramiek. Hij beeldt veelal objecten uit die we kennen uit de ons omringende wereld. Door de onverwachte combinaties van verschillende objecten in een beeld krijgen de objecten een nieuwe betekenis. De figuratie verandert in een vertelling.

Gijs Assmann was in 2020 al eens te gast bij Springvossen:

Foto: Gijs Assmann, ‘Ode aan een relatie (IV)’ (2015), glas, RVS, plastic, 26 x 20 x 63 cm.

Courtesy: Gijs Assmann & ROOF-A Rotterdam


<< vorige aflevering: Rob Johannesma

<<  programma-overzicht maart

>> volgende aflevering: Paulien Oltheten

>>  programma-overzicht april

<>  alle afleveringen

Op Spotify & Soundcloud is een speellijst te vinden met een ruime selectie van de afleveringen van Springvossen. Springvossen is ook te beluisteren op Salto Amsterdam.


EINDREDACTIE: ROBERT VAN ALTENA 

CONTACT: SPRINGVOSSEN[at]GMAIL.COM

INSTAGRAM / FACEBOOK


MUZIEK

Opening: Anton Webern, ‘Variationen’, Op.27, II. Sehr schnell (1936) door Michuko Uchida – piano . Album: Schoenberg – Berg – Webern. Michuko Uchida en het Cleveland Orchestra o.l.v. Pierre Boulez (2000, Philips)

Slot: Thelonious Monk, ‘Raise Four’ met Thelonious Monk – piano, Charlie Rouse – tenor saxophone, Larry Gales – bass, Ben Riley – drums. Album: Thelonious Monk, ‘Underground’ (1968, Columbia Records)

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?