Springvossen

Springvossen 7 mei | Marc Mulders

Gast: Marc Mulders, schilder

In deze aflevering gaat Robert van Altena in gesprek met Marc Mulders over zijn gebrandschilderde ramen De betoverende tuin in de doopkapel van de St. Petrus Basiliek in Oirschot.


”Wat dan ook essentieel is. Ik ben geïnspireerd door mijn bloemenakker, ik ben geïnspireerd door de illustraties in de boeken die ik heb over Perzische miniaturen en de andere essentiële invloed is dat als ik in het glas-in-lood atelier schilder op glas, dan ligt het glas op een lichtbak, het licht komt van onderen, dus ik schilder tegen het licht in.” Marc Mulders 

N.b.: Voor wie de vensters wil gaan bekijken, de openingstijden zijn hier te vinden .

Foto: Marc Mulders, De betoverende tuin in de doopkapel van de St. Petrus Basiliek in Oirschot. I.s.m. Ad van de Hoven – Peggy Hermans – Atelier Kunstregie. Inititiatief: Pastor Leendert Spijkers


<< vorige aflevering: Thijs de Raedt

<<  programma-overzicht april

>> volgende aflevering: Frank Ammerlaan

>>  programma-overzicht mei

<>  alle afleveringen

Op Spotify & Soundcloud is een speellijst te vinden met een ruime selectie van de afleveringen van Springvossen. Springvossen is ook te beluisteren op Salto Amsterdam.


EINDREDACTIE: ROBERT VAN ALTENA 

CONTACT: SPRINGVOSSEN[at]GMAIL.COM

INSTAGRAM / FACEBOOK


MUZIEK

Opening: Anton Webern, ‘Variationen’, Op.27, II. Sehr schnell (1936) door Michuko Uchida – piano . Album: Schoenberg – Berg – Webern. Michuko Uchida en het Cleveland Orchestra o.l.v. Pierre Boulez (2000, Philips)

Slot: Thelonious Monk, ‘Raise Four’ met Thelonious Monk – piano, Charlie Rouse – tenor saxophone, Larry Gales – bass, Ben Riley – drums. Album: Thelonious Monk, ‘Underground’ (1968, Columbia Records)

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?