Springvossen 7 mei over —Das Magazin—

 

Vanmiddag te gast: Toine Donk, Daniël van der Meer, de oprichters van Das Magazin.

 

De uitzending kunt u hier terugluisteren

Terwijl literaire tijdschriften gedwongen hun papieren verschijning opgeven voor een digitaal bestaan als begin van een terugtrekkende beweging richting het schijnbaar onvermijdelijke grote verdwijnen, verschijnt in de herfst van 2011 het nul-nummer van een nieuw literair tijdschrift: Das Magazin.

Van een afstand bekeken had het iets weg van een laatste eredienst aan een reeds verdwenen cultuur. De Teutoonse titel van het initiatief lijkt te spotten met het vergaan van het ondeelbare en onvergankelijke. De eerste uitvaart gefinancieerd middels ‘crowd-funding’, met zang en dans: Thank you very much, thank you very much that’s the nicest thing that anyone has ever done for me…

Maar inmiddels is het voorjaar 2013, de lente-editie van dit jaar, nummer 5.Het Sterfbed, is zojuist verschenen, er zijn exclusieve maar voor iedereen toegankelijke leesclubs, en op 18 mei is er het Das Magazin Festival waarbij 30 auteurs op evenzoveel locaties in gesprek gaan met hun lezers en voorlezen uit eigen werk . Een literair festival weken van tevoren uitverkocht. Een nieuw jasje of werkelijk een andere vorm? Een gesprek over heden en toekomst van het literair bedrijf.

 

Redactie en presentatie Robert van Altena

__________________________________

Overzicht uitzendingen Springvossen mei 2013

S P R I N G V O S S E N wordt iedere dinsdag van 16.00-17.00u live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA | Openbare Bibliotheek van Amsterdam.

De uitzendingen zijn te beluisteren via livestream: www.amsterdafm.nl | kabel 103.3 | FM 106.8

Contact en informatie:

  • www.amsterdamfm.nl/springvossen
  • Springvossen op Facebook
  • springvossen@gmail.com

Leave a Reply