Springvossen 9 oktober – Spinifex Ensemble – Gast: Gijs Levelt

Een gesprek met Gijs Levelt een van de componisten en trompettist van SpinifexSpinifex viert op 18 oktober zijn vijfjarig bestaan in het Bimhuis met een double-bill van Spinifex Quintet en Spinifex Orchestra. In dit uur een voorproefje van deze avond.

U kunt de uitzending hier terugluisteren

Het Spinifex ensemble beweegt zich niet alleen door verschillende muziekwerelden die een gezamenlijke inbreng verraden van haar muzikanten met een gevarieerde muzikale achtergrond; jazz, hedendaags klassiek, wereldmuziek, metal.

Spinifex kent ook verschillende verschijningsvormen. Er is het Spinifex Quintet en er is het negenmans sterke Spinifex Orchestra.

Een half jaar geleden was Spinifex Indian Spin te horen in het Tropentheater; het quintet in samenspel met vier klassiek indiase muzikanten o.l.v. violist Dr. Mysore Manjunath.   Een gezelschap dat soms klinkt als een orkest, soms als een westers en een indiaas kwartet die elkaar in hun eigen muziektaal uitdagen tot een muzikaal spel. Een avontuurlijk spel waarin de rollen ook wel eens worden omgedraaid doordat de muzikanten elkaars muzikale identiteit aannemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spinifex Quintet

Gijs Levelt – trompet; Tobias Klein – altsax; Jasper Stadhouders – gitaar; Gonçalo Almeida – bas; Philipp Moser – drums

 

Spinifex Orchestra

Ned McGowan – dwarsfluit; Gijs Levelt – trompet; Tobias Klein – altsax, klarinetten; Jasper Blom – tenorsax, sopraansax, klarinet; Joost Buis – Trombone; Theo van Tol – accordeon; Raphael Vanoli – gitaar; Sean Fasciani – bas; Uli Genger – drums

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?