Springvossen

Springvossen 6 februari | Julius Vermeulen

Op een 1 februari j.l. is Julius Vermeulen overleden (1953-2024). Julius Vermeulen was bijna drie decennia werkzaam als adviseur kunst en vormgeving bij PostNL. In die positie was hij een belangrijk en geliefd opdrachtgever voor ontwerpers en kunstenaars. In 2017 begon hij aan een nieuw avontuur met zijn galerie EENWERK aan de Koninginneweg in Amsterdam.

In mei 2013 was Julius Vermeulen te gast bij Springvossen voor een gesprek over de mogelijk kleinste kunstvorm met de grootste verbreiding: de postzegel. Ter nagedachtenis deze week een herhaling van dat gesprek.

N.B Er wordt momenteel aan deze nieuwe website van AmsterdamFM gesleuteld waardoor nog niet alles naar behoren functioneert. Mocht de mediaspeler niet beschikbaar zijn dan is de uitzending terug te beluisteren via de volgende links:

SPOTIFY & SOUNDCLOUD


<< vorige aflevering: Marc Nagtzaam

<<  programma-overzicht januari

>> volgende aflevering: Lucas Lenglet

>>  programma-overzicht februari

<>  alle afleveringen

Springvossen is ook te beluisteren onder AmsterdamFM op Soundcloud & op Salto Amsterdam.


EINDREDACTIE: ROBERT VAN ALTENA 

CONTACT: SPRINGVOSSEN[at]GMAIL.COM

INSTAGRAM / FACEBOOK


MUZIEK

Opening: Anton Webern, ‘Variationen’, Op.27, II. Sehr schnell (1936) door Michuko Uchida – piano . Album: Schoenberg – Berg – Webern. Michuko Uchida en het Cleveland Orchestra o.l.v. Pierre Boulez (2000, Philips)

Slot: Thelonious Monk, ‘Raise Four’ met Thelonious Monk – piano, Charlie Rouse – tenor saxophone, Larry Gales – bass, Ben Riley – drums. Album: Thelonious Monk, ‘Underground’ (1968, Columbia Records)

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?