Springvossen 15.00 Piet Meeuse + Taco Anema + Huib Ramaer

Het eerste uur kunt u HIER terugluisteren.  

15.00  Een gesprek met Piet Meeuse over zijn nieuwe roman Het labyrint van meneer Wolffers.

'We zitten hoe dan ook gevangen in onze verhalen'

Een roman over het vertellen van verhalen aan de hand van de gesprekken die meneer Wolffers en Bart Schapers voeren op hun wandelingen door Amsterdam.

 

Het labyrint van meneer Wolffers
   
15.30 Een gesprek met fotograaf Taco Anema over zijn boek Overleg. Nederland bestuurt zichzelf. Je hoort regelmatig de klacht dat we in een overgereguleerd land leven. Maar tegelijk bewegen vele landgenoten zich als een vis in het water in deze cultuur. Het biedt de mogelijkheid, of het creëert de noodzaak (afhankelijk van het perspectief dat je wenst in te nemen) om je te verenigen, te overleggen, te besturen. Anema portretteerde het bestuur in Nederland in al zijn verscheidenheid. Overleg. Nederland bestuurt zichzelf

Het tweede uur kunt u HIER terugluisteren.

 

16.00 Een gesprek met musicoloog Huib Ramaer over de Gaudeamus Muziekweek het festival voor klassieke muziek en jonge componistren dat morgen van start gaat in Utrecht. Ramaer laat een selectie horen van muziek de daar de komende week te horen is.

Muziek:

  • Sax Quartet van Hikari Kiyama
  • Vocerumori van Anna Korsun
  • For-Thing van Marina Poleukhina
  • Absurde-Apparate van Benjamin Scheuer
  • Nealíka van Francisco Castillo Trigueros
gaudeamus300

S P R I N G V O S S E N  wordt iedere dinsdag live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA | Openbare Bibliotheek van Amsterdam. De uitzendingen zijn vrij toegankelijk voor publiek.
 


Redactie en presentatie: Robert van Altena

Techniek: Roeland Müller

Contact en informatie: Facebook  |  springvossen@gmail.com

 

 

Comments are closed.