Springvossen 21 maart | Herman Hertzberger

Robert van Altena in gesprek met architect Herman Hertzberger. Een terugblik op zijn werk vanaf de jaren zestig, de bestendiging en ontwikkeling van zijn ideeën, de rol van de architectuur in de maatschappij en het plezier van de interactie met de jongste generatie architecten.
 

 

 

 

 

N.b. De geplande uitzending voor vandaag met Kristofer Schipper, sinoloog en emeritus hoogleraar Chinese geschiedenis Universiteit Leiden over taoïstische schilderkunst is uitgesteld tot later datum.

Het gesprek met Herman Hertzberger is een bewerking van een gesprek dat werd uitgezonden in 2015.

 


Volgende uitzending: Een gesprek met beeldend kunstenaar David Bade  n.a.v. zijn solotentoonstelling «Zeventig maal zeven talenten » in De Vishal in Haarlem en zijn bijdrage aan de tentoonstelling « Rietvelds meesterwerk. Leve De Stijl! » in het Centraal Museum, Utrecht.

Vorige uitzending: Een gesprek met Wim Hupperetz, directeur van het Allard Piersonmuseum en sinds kort bijzonder hoogleraar Nederlandse cultuurgeschiedenis (VU) over de veranderende rol van het museum aan de hand van een ogenschijnlijk onbeduidend historisch object: Een zegelafdruk in klei (ca.46 v.C.).


redactie: Robert van Altena|contact: springvossen@gmail.com|uitzendtechniek: Vladimir Gojkovic

Onze programma's

Zelf radio maken?

AmsterdamFM wordt gemaakt door vrijwilligers. Wil je ook radio maken?