Springvossen overzicht oktober 2018 | literatuur en beeldende kunst

Robert van Altena spreekt deze maand in Springvossen met Martine StigLucas LengletHein AaldersMenno VoskuilSander BreureWitte van Hulzen en Constant Dullaart.

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 1 oktober

Uitzending beluisteren

  • Gast: Martine Stig, beeldend kunstenaar. Over haar project ‘Vertigo’ en het collectieve initiatief Radical Reversibility waarvan Stig een van de oprichters is.

 

Maandag 8 oktober

Uitzending beluisteren

  • Gast: Lucas Lenglet, beeldend kunstenaar. N.a.v. zijn tentoonstelling in Nieuw Dakota (t/m 7 oktober) en de gelijknamige publicatie: ‘Een negatieve ruimte’.  ‘Two bricks’ een nieuwe installatie van Lenglet zal v.a. 5 oktober te zien zijn als onderdeel van de groepstentoonstelling ‘Architectural healing’  in de Koepelgevangenis in Haarlem.

 

Maandag 15 oktober

Uitzending beluisteren

  • Gasten: Hein Aalders, neerlandicus en eindredacteur van literair tijdschrift De Parelduiker en Menno Voskuil literair historicus en medewerker van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. Over de door hen bezorgde nieuwe editie van de Verzamelde gedichten van J. Slauerhoff. Het gesprek wordt  live uitgezonden vanaf de 5e verdieping van boekhandel Scheltema aan het Rokin. Publiek is van harte welkom.

 

Maandag 22 oktober

Uitzending beluisteren

  • Gasten: Sander Breure en Witte van Hulzen, beeldend kunstenaars. Over hun tentoonstelling ‘Parts, bits and  pieces’ te zien bij tegenboschvanvreden (t/m 27 oktober). Breure en Van Hulzen zijn onderscheiden met de Charlotte Köhlerprijs 2018.

 

Maandag 29 oktober

Uitzending beluisteren

  • Gast: Constant Dullaart, conceptueel kunstenaar. Dullaart heeft de online media als zijn werkterrein gekozen. Het leeuwendeel van zijn werk is dan ook alleen daar te vinden maar hij maakt in het verlengde daarvan ook fysiek beeldend werk zoals ‘Empty gesture’ (2016) dat nu te zien is in de collectie-presentatie ‘Natural’ constructions in Circl.Art, de kunstruimte van ABN Amro.

 

 

 

 

Foto: Still uit ‘Walking in the City’, (HD 10:54”) Martine Stig, 2018


Redactie + presentatie: Robert van Altena | springvossen@gmail.com


 

Comments are closed.