Springvossen overzicht juni 2018 | literatuur en beeldende kunst

Robert van Altena spreekt deze maand in Springvossen met Bonno van DoornRokus HofstedeSaskia Noor van Imhoff,  Wim van KrimpenJanine van Oenen en Derk Thijs.

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 4 juni

Uitzending beluisteren

  • Gast: Rokus Hofstede, vertaler. Over de vertaling die hij met Martin de Haan maakte van  ‘Swanns kant op’, het eerste deel van de romancyclus ‘À la recherche du temps perdu’ van Marcel Proust (1871-1922).

 

Maandag 11 juni

Uitzending beluisteren

  • Gasten: Wim van Krimpen, voormalig directeur van o.a. De Kunsthal en Gemeentemuseum Den Haag en in de jaren ’80 galerist van Günther Förg (1952-2013) en Derk Thijs, beeldend kunstenaar over de tentoonstelling ‘Günther Förg. A fragile beauty’ in het Stedelijk Museum (t/m 14 oktober).

 

Maandag 18 juni

Uitzending beluisteren

  • Gast: Saskia Noor van Imhoff, beeldend kunstenaar. Winnaar van de ABN AMRO beeldende kunstprijs 2017. Over haar aan die prijs verbonden tentoonstelling: ‘#+32.001 Hot-bain marie drop-in’ in De Hermitage Amsterdam (t/m 17 juli) en haar publicatie ‘#+33.001 Packaging must not be damaged. Observe the best before date’.

 

Maandag 25 juni

Uitzending beluisteren

  • Gasten: Janine van Oene, schilder en een van de winnaars van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2017  over haar tentoonstelling ‘Vase Face’ bij PS Projectspace (t/m 30 juni) & Bonno van Doorn n.a.v. zijn solopresentatie  ‘Tourist Cave’  en de door hem gecureerde tentoonstelling ‘Shake a leg’, beide bij  C&H Gallery ( verlengd t/m 14 juli).

 

 

Foto: ‘Face plant’ (2018) acryl op doek, 100 x 80 cm, Janine van Oene.


Redactie + presentatie: Robert van Altena | springvossen@gmail.com


 

Comments are closed.