Springvossen overzicht uitzendingen maart 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 7 maart uitzending online

  • Gast: Erik Lieshout, filmregisseur. Over zijn film ‘To stay alive – A method’ met Michel Houellebecq en Iggy Pop. De film is gebaseerd op het essay ‘Rester vivant – Methode’ van Michel Houellebecq. Robert van Altena sprak in 2011 in het kader van een gesprekkenreeks ‘Springvossen – Werk in Wording’ al eens met Erik Lieshout over zijn voorbereidingen op het maken van deze film.

Dinsdag 14 maart uitzending online

  • Gast: Wim Hupperetz, directeur van het Allard Piersonmuseum en sinds kort bijzonder hoogleraar Nederlandse cultuurgeschiedenis, Vrij Universiteit Amsterdam. in het bijzonder de studie der voorwerpen. Voor dit gesprek dat plaats zal vinden in het Allard Pierson museum kiest Wim Hupperetz een object uit de collectie.

Dinsdag 21 maart uitzending online

  • Gast: Herman Hertzberger, architect. Een terugblik op zijn werk vanaf de jaren zestig, de bestendiging en ontwikkeling van zijn ideeën, de rol van de architectuur in de maatschappij en het plezier van de interactie met de jongste generatie architecten. N.b. De geplande uitzending met Kristofer Schipper, sinoloog en emeritus hoogleraar Chinese geschiedenis Universiteit Leiden over taoïstische schilderkunst is uitgesteld tot later datum.

Dinsdag 28 maart uitzending online

  • Gast: David Bade, beeldend kunstenaar n.a.v. zijn solotentoonstelling ‘Zeventig maal zeven talenten’ in De Vishal in Haarlem en ‘Liefdesklus’ zijn bijdrage aan de tentoonstelling ‘Rietvelds meesterwerk. Leve De Stijl!’  in het Centraal Museum, Utrecht.

 

 


Redactie + presentatie: Robert van Altena | springvossen@gmail.com


 

Comments are closed.