Springvossen 18 mei —LA als universum. Gast: Monica Nouwens

 

Een gesprek met fotografe Monica Nouwens over haar tentoonstelling  Look at me and tell me if you have known me beforeDe tentoonstelling is tot 14 juli te zien in FOAM

U kunt de uitzending hier terugluisteren

Trenton, 2012 © Monica Nouwens

Voor Nouwens is haar woonplaats haar werkterrein, sinds twintig jaar is dit de stad Los Angeles. Lang genoeg om veel veranderingen te zien maar ook te ondergaan. Aanvankelijk een buitenstaander verscholen achter een fototoestel is zij steeds meer deel gaan uitmaken van haar onderwerp.

Ondanks haar verbondenheid met de stad en haar volharding als kunstenaar zegt Nouwens van Los Angeles nog altijd weinig te begrijpen. Nu ze de stad tot op de huid is genaderd onttrekt het geheel zich aan haar blik. Het is van geen belang. Ook een antropoloog kijkt wel eens op naar een heldere sterrenhemel, beziet bewonderend maar zonder begrip het Melkwegstelsel waar hij als aardbewoner deel van uitmaakt en gaat verder met wat hij moet doen.

 

 

Redactie en presentatie Robert van Altena

Contact en informatie:

S P R I N G V O S S E N  wordt live uitgezonden vanuit de studio op de 4e verdieping van de OBA | Centrale Bibliotheek van Amsterdam.

De uitzendingen zijn te beluisteren via livestream: www.amsterdafm.nl | kabel 103.3 | fm 106.8

Leave a Reply