Nieuwe ontwikkelingen zaak Staatsliedenbuurt

Bron foto: parool.nl

In Opsporing Verzocht werd afgelopen dinsdagavond aandacht besteed aan de schietpartij in de Staatsliedenbuurt van vorig jaar. Bij deze schietpartij kwamen twee mannen om. De slachtoffers werden onder andere beschoten met Kalasjnikovs. In het opsporingsprogramma werden compositietekeningen en signalementen van de twee verdachten vrijgegeven. Dit heeft tot nu toe geleid tot dertien tips die binnen kwamen bij de redactie van het programma. De tips die binnenkwamen via Meld Misdaad Anoniem en de Criminele Inlichtingen Eenheid zijn hierbij nog niet opgeteld.

In de uitzending werd de schietpartij in de Staatsliedenbuurt gekoppeld aan de liquidatie van Rida Bennajem in Slotervaart. De schietpartijen hebben mogelijk met elkaar te maken. Rida Bennajem werd op 16 maart in West op straat neergeschoten. Eerder werd al gespeculeerd over een vriendschap tussen Bennajem en Saïd el Yazidi, één van de mannen die omkwam bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt.

Tot nu toe zijn er twee verdachten aangehouden in verband met de zaak. De politie gaat echter uit van vijf tot zeven daders en zijn nog op zoek naar verdachten in deze zaak. Daarom wordt er een oproep gedaan aan buurtbewoners die misschien belangrijke informatie hebben.

Vanavond zullen de opsporingsprogramma’s Bureau 020 en Ter Plaatse ook aandacht besteden aan de zaak.

Leave a Reply