Stadsdeel Zuidoost lijkt niet ’transparant’

Op 10 mei kondigde Remco van Dijk van D66 zijn afscheid aan als lid van het bestuur van stadsdeel Zuidoost. Het einde van zijn tijd als bestuurslid is het gevolg van de afwijzing van een door hem ingediende motie die voor een onderzoek had moeten zorgen naar de uitgaven van het bestuur op het gebied van armoedebestrijding. Remco had zijn lot aan de motie verbonden en nam afscheid met een emotioneel betoog waarin hij beweerde dat het bestuur naar zijn oordeel niet transparant genoeg is.

We hebben verschillende mensen uit de bestuurscommissie Zuidoost gevraagd om in Ritme van de Stad hun kant van het verhaal te vertellen. Helaas kwamen we niet verder dan een voorgesprek met voorzitter Muriel Dalgliesh (PvdA) die liet weten Remco’s mening te respecteren, maar nog steeds achter de uitkomst van de democratische stemming te staan. Alle betrokken gaven aan uiterst transparant te werken, maar ze wilden opvallend genoeg geen van allen in details treden.

Ook hebben we geprobeerd hoofdrolspeler Remco van Dijk te spreken. Wat bedoelt hij met ‘niet transparant genoeg’ zijn? Het enige wat hij ons liet weten was: “De situatie krijgt waarschijnlijk een flink staartje waarbij het college van Amsterdam zal ingrijpen in Zuidoost”. Kunnen wij ons daarnaast terecht afvragen of een bestuur zelf de partij moet zijn die bepaalt of zijn beslissingen nader onderzocht dienen te worden? Er dwarrelen veel vragen onbeantwoord op, waar de komende tijd dieper op moet worden ingegaan. We houden je op de hoogte.


More Berichten for Show:

Comments are closed.