Station Sloterdijk onder cameratoezicht

Twaalf risicovolle treinstations, waaronder Amsterdam Sloterdijk, worden nog deze zomer bewaakt met camera's. Het station word vooral 's avonds als onveilig ervaren. De gemeente Amsterdam, NS en ProRail hebben de afgelopen jaren gewerkt aan verbetering van het station en de omgeving. Wat is er veranderd en is het veiliger geworden?

 

Horecaondernemer Peter Hermes van Grand Café Hermes, die al achttien jaar zijn zaak op het Orlyplein heeft, is blij met de ontwikkelingen. Hij zei dat de afgelopen vier jaar de veiligheid in het stationsgebied een stuk beter is geworden. Na de verplaatsing van het busstation en de trams werd het Orlyplein een 'kaal plein', maar door de herinrichting van het gebied is er weer meer reuring gekomen. "En dat vind ik veel veiliger", zegt Hermes. "De boefjes vinden het hier niet zo prettig."

 

Hermes ziet geregeld de politie en de brandweer het stationsgebouw binnenrennen. Wat er op dat soort momenten aan de hand is, weet Hermes niet. "Wat ze daar doen vertellen ze natuurlijk aan ons niet." De horeca-ondernemer is blij met de plaatsing van de camera's, omdat die een positief effect hebben op de veiligheid. 

 

 

 

Comments are closed.