Steeds minder vrije parkeerplaatsen in de stad

Het aantal vrije parkeerplaatsen in de stad daalt snel doordat steeds meer plaatsen worden gereserveerd voor invaliden, elektrische auto’s en autodelers.

Dit blijkt uit tellingen van Het Parool. De irritatie hierover bij bewoners en ondernemers neemt toe.

Omdat veel parkeerplaatsen al gereserveerd zijn, kunnen automobilisten vaak geen plekje in hun straat vinden. Het grote aantal gereserveerde plekken komt onder andere omdat de gemeente zich niet mag bemoeien met het aantal invalidenplaatsen en met de plaats waar die komen. Als de aanvraag van een gehandicapte wordt gehonoreerd, wordt meteen een parkeerplaats voor de deur ingeruimd. Door de vergrijzing stijgt de vraag naar invalidenplaatsen in de stad.

Ook de aanschaf van een elektrische auto wordt beloond met een oplaadpaal en een parkeerplaats voor de deur dat weer ten koste gaat van gewone parkeerplaatsen. Verder verdwijnen parkeerplaatsen doordat parkeerplaatsen sinds een wetswijziging groter moeten zijn, waardoor bij herinrichting van een straat minder plaatsen in een straat passen. De plaatsen voor autodelers komen daarbij. Ten slotte leiden ook laad- en losplekken tot minder vrije plaatsen.

 

Bron foto: Telegraaf.nl

Leave a Reply