Stefano Denswil: “Na vandaag ga ik dit vaker proberen”

Ajax heeft zondagmiddag voor het eerst in vier jaar weer een competitiewedstrijd gewonnen tegen FC Utrecht. In de Amsterdam Arena wonnen de Amsterdammers met 3-0 dankzij doelpunten van Serero, Klaassen en Hoesen.

Met Davy Klaassen en Mike van der Hoorn in de basis voor de geblesseerden Lerin Duarte en Niklas Moisander begon Ajax slecht aan de wedstrijd. Na twee minuten mocht Cedric van der Gun vrij af op doelman Cilessen, maar de oud-Ajacied schoof de bal naast. Verder was er weinig gevaar voor beide doelen in de eerste helft totdat Thulani Serero op slag van rust de score opende. De Zuid-Afrikaan, na 25 minuten in het veld gekomen voor de licht geblesseerde aanvoerder Siem de Jong, profiteerde optimaal van een fout van Utrecht-verdediger Timothy Derijck.

Met de voorsprong op zak speelde Ajax in de tweede helft beter. Dit resulteerde na een klein uur in de 2-0 van Davy Klaassen. De jonge middenvelder reageerde alert toen Utrecht-keeper Ruijter een  hardafstandsschot van Stefano Denswil maar met moeite kon keren. Klaassen bekroonde zo zijn eerste basisplaats sinds een slepende blessure met een treffer. In de blessuretijd maakte invaller Danny Hoesen er, na een sterke individuele actie, nog 3-0 van.

Na de wedstrijd sprak Amsterdam FM-verslaggever Arjen Bos met Stefano Denswil:

Stefano Denswil na Ajax-Utrecht

 

 

Tags:

Leave a Reply