Steffan Kok: ” We behoren na Japan bij de beste landen in het rolstoeltennis”

MELBOURNE De Australian Open is inmiddels alweer een week onderweg. Tijdens het eerste Grandslamtoernooi van het jaar strijdt de heuse wereldtop bij de mannen en vrouwen om de titel. Steffan Kok blikte terug op de eerste week. “Er zaten wel wat spannende partijen bij, vooral bij de vrouwen.”

Matchfixing

Deze week kwam er ook naar buiten dat er binnen de tennissport gedaan wordt aan matchfixing. Het nieuws kwam naar buiten een dag voor de start van het toernooi.” Ze willen de volle aandacht voor het onderzoek, maar echt schokkende dingen stonden er ook niet in. Er werden nog geen namen genoemd, dus dan kunnen we blijven speculeren”, aldus de hoofdredacteur van Tennis.NL.

De Nederlandse inbreng

Er doen ook Nederlanders mee aan het toernooi. De in Amsterdam trainende Thiemo de Bakker verloor in de eerste ronde in vier sets van de nummer twaalf van de wereld , de Kroaat Marin Čilić. Robin Haase & Kiki Bertens deden het ook niet veel beter dan de Bakker. Zij verloren beide ook in de eerste ronde. Bij de junioren doet het grootste Noord – Hollandse talent Nina Kruijer mee. ” Het is een jong meisje. Ze is zeer talentvol, en wint haar eerste ronde, maar het is afwachten hoe zij zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Het is geen garantie als je goed bent bij de junioren, dat je het dan later ook goed gaat doen bij de senioren”, aldus Kok. De rolstoeltennisster Jiske Griffioen behoort in haar discipline tot de absolute wereldtop, zij zal ook in actie komen deze week.

Het toernooi duurt nog tot zondag 31 januari.

Luister hieronder het gehele interview met Steffan Kok:


More Berichten for Show:

Comments are closed.