Steffan Kok: ” De Bakker pakt absoluut een set tegen Marin Čilić “

MELBOURNE Vannacht om 01.00 Nederlandse tijd begint de Australian open weer. Het eerste Grand Slam toernooi vindt in Melbourne plaats. Het evenement duurt tot zondag 31 januari. Aan het tennistoernooi doen ook enkele Nederlanders mee. Bij de mannen is dat onder andere de in Amsterdam trainende Thiemo de Bakker. Hij komt morgen meteen in actie tegen de als twaalfde geplaatste Kroaat Marin Čilić. Hoofdredacteur Steffan Kok van Tennis.nl blikt vooruit op die ontmoeting en de kanshebbers bij de mannen en vrouwen.

De Bakker & Sijsling

Thiemo de Bakker is de komende 2 weken geen titelkandidaat. Wel goed dat hij in het hoofdtoernooi weer staat, maar hij heeft een lastige loting met Čilić. De Bakker heeft meer wedstrijden in de benen dan de Kroaat tot nu toe dit seizoen. Dit kan een voordeel zijn voor de Bakker, maar Marin Čilić is geen misselijke jongen’ aldus Kok De Amsterdammer Igor Sijsling verloor in de tweede ronde van de kwalificaties van de Franse Stéphane Robert. De mondiale nummer 145 verloor op het hardcourt in Melbourne met 7-5 en 7-5. Sijsling haalt vaak de hoofdronde van de grote toernooien niet. ‘Het niveau is gewoon erg hoog. Je moet drie van die pittige kwalificatierondes winnen. Ga daar maar eens aanstaan’ antwoordt Kok op de vraag waar het aan kan liggen dat Sijsling vaak bij de grote toernooien afwezig is.

Novak Djokovic

De Serviër kende in 2015 een ongelooflijk goed jaar. Ook tijdens de start van 2016 is hij goed begonnen. Iedereen spreekt over Federer . Als je de tijdperken van de twee naast elkaar gaat leggen dan heeft Djokovic zwaardere concurrenten waarmee hij moet afrekenen volgens Kok. ‘Hij krijgt misschien niet alle credits die hij verdiend, maar de man is zo ongelooflijk goed en wint alles wat er te winnen valt’ . De enige echte concurrent is Novak Djokovic zelf en zijn lijf ’aldus de hoofdredacteur van Tennis.nl.

De finale zal volgens Steffan Kok gaan tussen de Serviër Djokovic  en de Canadees  Milos Raonic. De damesfinale gaat volgens Kok tussen de Wit- Russische Victoria Azarenka en de Poolse Agnieszka Radwańska.

Luister het gehele interview met Steffan Kok hieronder

 

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.