Steffen Pang: ” Wij zijn aanvallend beter dan verdedigend”

AMSTERDAM Dit weekend kwam korfbalvereniging AW.DTV uit in actie tegen DOS’46. Er werd verloren door de Amsterdamse ploeg met 31-24. “Het was een samenloop van omstandigheden. We misten een belangrijke speler. Het was onze derde wedstrijd in zes dagen en we waren gewoon niet scherp genoeg”, aldus speler Steffen Pang.

AW.DTV speelt voor het eerst dit seizoen op het hoogste niveau. Momenteel staan zij op de laatste plaats, waardoor zij eventueel degraderen uit de Korfbal League. Pang gelooft er nog steeds in dat zij niet rechtstreeks zullen degraderen. “Je weet gewoon dat je een heel zwaar jaar gaat krijgen, maar we hebben een aantal wedstrijden uitgestippeld waar we de punten moeten gaan pakken om niet te gaan degraderen.” De komende weken zal moeten uitwijzen of ze erin blijven, want ze krijgen nog hun naaste concurrenten DVO thuis en DALTO uit. Pang denkt als ze hun niveau halen dat ze dan beter zullen zijn dan deze ploegen en daarom niet gaan degraderen. Hij waagt zich zelfs al aan een voorspelling. ” Ik denk dat er 75% kans bestaat dat wij uiteindelijk in de Korfbal League zullen blijven.”

Volgende week zondag spelen zij eindelijk weer eens thuis tegen KZ. ADWTV kan dan niet beschikken over hun belangrijke speler Jim Snel die nog geblesseerd is en daarnaast is Stijn Hoekstra geschorst. “Het zal een wedstrijd worden waarin we weer moeten gaan passen en meten, maar aan de andere kant hebben wij niks te verliezen.”

Beluister hieronder het gehele interview met Steffen Pang:

 


More Berichten for Show:

Comments are closed.